Muskelavslappande rynkbehandlingar

Muskelavslappande medel mot rynkor

 

De rynkor som behandlas effektivt med detta medel är:

• Rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor).

• De horisontella rynkorna i pannan.

• Rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar).

 

Detta läkemedel är ett naturligt förekommande protein som injiceras med en tunn nål i små doser och gör att de

muskler som bildar rynkor slappnar av och blir slätare. Andra nervfunktioner, till exempel hudens känslighet för beröring, påverkas inte. Behandlingar med muskelavslappande medel har använts i mer än 20 år för medicinsk behandling.

En korrekt utförd injektion ska inte förändra ansiktets normala mimik eller märkas på annat sätt än att man ser mer utvilad och fräsch ut efteråt.

 

4Vanity använder muskelavslappande medel mot linjer och rynkor i ansiktet. Behandlingen går fort och är nästan helt smärtfri. Medlet tillverkas av företaget Galderma som har 30 års erfarenhet inom dermatologi.

 

"Resultatet av en behandling med muskelavslappande medel syns efter tre-fjorton dagar och 93% av patienterna är fortsatt nöjda efter ett halvår" (Källa: Galderma)

 

Av omtanke för dig som kund och för att garantera bästa resultat inleds alltid varje behandling med en fri konsultation där vi träffas och diskuterar dina behov och önskemål.

Efter en behandling har du alltid möjlighet att ringa med frågor och funderingar.

 

Så här går behandlingen till:

Ansiktet tvättas rent och injektionsområdet desinficeras. Injektionen är oftast smärtfri och behandlingen tar c:a 15-30 minuter. Efter behandlingen kan du återgå till dagliga sysslor.

 

Vetenskapliga studier visar att effekten av muskelavslappande medel varar längre efter upprepad behandling. Detta är dels beroende på att rynkmuskeln blir svagare efter varje behandling som resultat av att den inte används och dels för att man omedvetet ändrar mimik.

 

Efter behandlingen:

• Det är viktigt att inte massera området som är behandlat under de första 4 dagarna efter injektion.

• Ligg inte plant med huvudet de första 4 timmarna, böj inte ner ansiktet och träna inte under behandlingsdagen.

• Vi bokar alltid in ett återbesök efter c:a 10-14 dagar som uppföljning till behandlingen.

 

Biverkningar: 


Liksom alla läkemedel kan muskelavslappande medel orsaka biverkningar, men det är fram till idag inte rapporterat om några bestående men. De vanligaste biverkningarna är relaterade till injektionsstället, såsom rodnad, svullnad, irritation, hudutslag, klåda, stickningar, smärta, obehag, sveda, blåmärke eller huvudvärk. Vanligtvis uppträder dessa biverkningar inom första veckan efter behandlingen.

 

Relaterat till injektionsteknik finns även en liten risk att en närliggande muskel blir försvagad, till exempel muskeln som lyfter ögonbrynen. Denna försvagning kan sitta i en till två veckor. Effekten av muskelavslappningen är övergående – så också eventuella biverkningar.

 

Vi behandlar inte vid följande situationer:

• Om du är gravid eller ammar.

• Om du är allergisk (överkänslig) mot innehållsämnen i det muskelavslappande medlet.

• Om du har en infektion på det planerade injektionsstället.

• Om du har myastenia gravis, Eaton-Lambertssyndrom eller amyotrofisk lateralskleros (ALS).

, Du ska vara över 18 år, om inte ska förälder vara med.

 

Välkommen att boka tid hos oss >>

© 2013 All Rights Reserved